website statistics
PROSJEKTER

Prosjekter

Drammen St. Hallvard Rotary har som en tradisjon i en årrekke stilt opp som grytevakter for Frelsesarmeen. I 2017 stilte vi til 20 vakter. 

Klubben har også et prosjekt hvor vi støtter Betzy Krisesenter med midler/pengegaver 2 ganger i året øremerket  ungene.

Marie Sølverud gir frivillig advokathjelp til Kirkens Bymisjon i Drammen og i Vestfold, en gang hvert sted pr. måned.

Hanne Nordgård er støttekontakt (3 timer hver uke) for en Somalisk kvinne som er bosatt i Drammensområdet. 

Drammen St. Hallvard stilte med dyktig mannskap og hjalp Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Blå Kors med gjennomføringen av NM i Gatefotball i 2013 i Drammen. 

Rotaryklubbene i Drammen støttet helhjertet opp om 
Handicamp 2012. 
Hanne Nordgård (Drammen St. Hallvard RK) opp som sekretær. Hun hadde et stort ansvar og gjorde en særdeles flott innsats,  noe som Hanne Nordgård mottok utmerkelsen Paul Harris for. 

Fadi får kjørerkort – med god hjelp fra Rotary
Fadi Shallab er 40 år vannverksingeniør og flyktning fra Syria. Han har nå vært omkring 2 år i Norge og snakker godt norsk. Han bor i Drammen der han er ferdig med norskundervisningen ved Drammen kommunes Introduksjonssenter. Gjennom sin flyktningeguide Christen Ræstad har Fadi også blitt introdusert for Drammen St.Halvard Rotaryklubb.

Gjennom gode kontakter forsøker vi nå å hjelpe ham inn arbeidslivet i Norge, fortrinnsvis innenfor fagfeltet vannforsyning der han har mere enn 10 års erfaring fra Homs, en by på størrelse med Oslo.

Et vilkår for å få jobb er vanligvis at du har førerkort. Selv om Fadi har kjørt bil i mere enn 10 år i sitt hjemland og i Nigeria, kreves det likevel en kjøreskoleopplæring som koster mere enn 20 000 kroner, …penger Fadi ikke har!

Her fikk vi vist Rotarys slagord «Service above self!» på en utmerket måte. Kjøreskolen Learn på Lierstranda ved Drammen ga en solid rabatt på kjøreundervisningen. I Drammen St.Halvard Rotaryklubb var det både medlemmers bedrifter og enkeltmedlemmer som gikk inn med gavekort og enkeltbidrag.

Mandag 17.oktober kunne en stolt Fadi vise frem førerkortet på Rotarys medlemsmøte og hos kjøreskolen Learn.
Nå venter nye muligheter i arbeidslivet, … for vann skal dem ha,… både i Syria og Norge!


Fadi Shallab og president Margaret Holm Henriksen i Drammen St.Halvard Rotarykludd sammen med noen av bidragsyterne (fra venstre): Erik Ottesen, Henning Bjørnstad, Gunnar Tandberg, Christen Ræstad og Tore Dahl.


Christen Ræstad (til høyre) er flyktningeguide for Fadi og tilrettelegger av kjørekorthjelpen, med god hjelp fra kjørelærer Endre Nilsen hos kjøreskolen Learn på Lierstranda.


Møteinformasjon

Møtested: Biblioteket .2. etg.
Adresse: Papirbredden
Postnummer: 3045
Sted: Drammen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 11:30:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...